Blog

A nyári szezonban számos helyen (rendezvényeken, közterületeken stb.) találkozhatunk párakapukkal, amelyek hűsítő hatású vízpermettel teszik elviselhetőbbé a hőséget. Azonban, ha ezek a rendszerek nem megfelelően vannak karban tartva, illetve fertőtlenítve, az elszaporodó Legionella baktérium a tüdőgyulladáshoz hasonló tüneteket okozhat.

Az Országos Tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását 2019. június 12. (szerda 00 órától 2019. június 16. (vasárnap) 24 óráig III. fokú hőségriasztást adott ki. A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya felhívja valamennyi munkáltató figyelmét...

A karácsonyi, adventi időszakban visszatérő probléma az ünneplők házaiban, lakásaiban bekövetkezett tűzesetek amelyek legtöbbször a sietségnek, figyelmetlenségnek és a nem megfelelő tájékozódottságnak tudhatók be.

Az Országgyűlés 2018. november 21-én elfogadta a 2018. évi XCIV. törvényt (az egyes foglalkoztatási tárgyú törvények módosításáról), amely többek között a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvényt (Mvt.) is módosítja.