Hírek

Beköszöntött a december és a hideg időjárás is. Fokozottan jelentkezhetnek a hidegben történő munkavégzés veszélyei, ezért ebben a cikkben hívjuk fel a munkáltatók figyelmét a munkavállalók védelme érdekében szükséges megelőző intézkedések megtételére.

Közzétették a 2020. évi országos hatósági ellenőrzési tervet, mely tartalmazza a munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzési feladatokat is.

A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya közzétette tájékoztatóját a munkabalesetek alakulásáról a 2019. év I. félévére vonatkozólag. A tájékoztató a 2019. július 8-ig beérkezett és nyilvántartásba vett munkabaleseti jegyzőkönyvek összesített, feldolgozott adatait tartalmazza. A tájékoztató alapján 11 151 munkabalesetet jelentettek be. Ez a...

A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya közzétette a 2019. május 6. - június 7. között lefolytatott, sütő- és cukrászipari tevékenységek célvizsgálatáról szóló jelentését. A célvizsgálat az ország egész területére kiterjedt. 955 munkáltató ellenőrzésére került sor, melyek 90 %-ánál tapasztaltak valamilyen szabálytalanságot.

A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya közzétette a 2019. év I. félévi ellenőrzéseinek tapasztalatait. Az ellenőrzés 7065 munkáltatóra terjedt ki, amelyek közül 5493-nál találtak szabálytalanságot. Több mint 100 millió forint értékben szabtak ki valamilyen bírságot. Sajnos munkabalesetekből sem volt hiány. Eddig összesen 11 151...

A nyári szezonban számos helyen (rendezvényeken, közterületeken stb.) találkozhatunk párakapukkal, amelyek hűsítő hatású vízpermettel teszik elviselhetőbbé a hőséget. Azonban, ha ezek a rendszerek nem megfelelően vannak karban tartva, illetve fertőtlenítve, az elszaporodó Legionella baktérium a tüdőgyulladáshoz hasonló tüneteket okozhat.