Hírek

Az Országos Tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását 2019. június 12. (szerda 00 órától 2019. június 16. (vasárnap) 24 óráig III. fokú hőségriasztást adott ki. A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya felhívja valamennyi munkáltató figyelmét...

A karácsonyi, adventi időszakban visszatérő probléma az ünneplők házaiban, lakásaiban bekövetkezett tűzesetek amelyek legtöbbször a sietségnek, figyelmetlenségnek és a nem megfelelő tájékozódottságnak tudhatók be.

Az Országgyűlés 2018. november 21-én elfogadta a 2018. évi XCIV. törvényt (az egyes foglalkoztatási tárgyú törvények módosításáról), amely többek között a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvényt (Mvt.) is módosítja.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a készenlétben tartók gyakran megfeledkeznek a tűzoltó készülékek karbantartásáról. Maga a tűzoltó készülék készenlétben tartása nem jelenti azt, hogy ezzel minden kötelességünket teljesítettük. A készülékeket meghatározott időszakonként ellenőrizni kell, karban kell tartani.