A sütő- és cukrászipari tevékenységek célvizsgálatának vizsgálati szempontjai
2019.05.02
Ahogy azt a korábbi cikkünkben is írtuk, 2019. II. negyedévében (2019. május 6. és 2019 június 7. között) a munkavédelmi hatóság a Sütő- és cukrászipari tevékenységek célvizsgálatát folytatja le. A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya a minap, tájékoztatásul közzétette a célvizsgálat vizsgálati szempontjait, melynek fő pontjai a következők:
- Munkahely kialakításának általános követelményei
- Megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő munkavállaló foglalkoztatása esetén a vonatkozó követelmények teljesítésének ellenőrzése
- Kockázatértékelés
- Hátsérülések kockázatával járó kézi tehermozgatás esetén a műszaki, illetve szervezési intézkedések ellenőrzése
- Egyéni védőeszköz juttatás
- Foglalkozás-egészségügyi ellátás/munkaköri alkalmassági orvosi vizsgálata/foglalkoztatási tilalom
- Munkavállalók tájékoztatása, oktatása
- Veszélyes anyagok, keverékek felhasználása
- Klímakörnyezet vizsgálata
- Zárt munkahelyek szellőztetése
- Munkahelyi elsősegélynyújtás
- Munkavédelmi érdekképviselet (20 fő munkavállalói létszám felettieket érinti)
- Munkaeszközök üzemeltetési dokumentációi, üzembe helyezése, felülvizsgálatai
- Munkaeszközök biztonsági berendezései, kezelőelem, vészkapcsoló működése
- Egyes munkaeszközök biztonsága
- Folyamatos működésű anyagmozgató gépek biztonsága
- Csomagológépek biztonsága
- Emelőgépek biztonsága
- Villamos berendezések biztonsága
- Állvány, polc, létra, rámpa biztonsága
A vizsgálati szempontokról szóló teljes dokumentumot az ommf.gov.hu - ról vagy IDE kattintva töltheti le.