A sütő- és cukrászipari tevékenységek célvizsgálatának vizsgálati szempontjai

Ahogy azt a korábbi cikkünkben is írtuk, 2019. II. negyedévében (2019. május 6. és 2019 június 7. között) a munkavédelmi hatóság a Sütő- és cukrászipari tevékenységek célvizsgálatát folytatja le. A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya a minap, tájékoztatásul közzétette a célvizsgálat vizsgálati szempontjait, melynek fő pontjai a következők:

  • Munkahely kialakításának általános követelményei
  • Megváltozott munkaképességű, fogyatékossággal élő munkavállaló foglalkoztatása esetén a vonatkozó követelmények teljesítésének ellenőrzése
  • Kockázatértékelés
  • Hátsérülések kockázatával járó kézi tehermozgatás esetén a műszaki, illetve szervezési intézkedések ellenőrzése
  • Egyéni védőeszköz juttatás
  • Foglalkozás-egészségügyi ellátás/munkaköri alkalmassági orvosi vizsgálata/foglalkoztatási tilalom
  • Munkavállalók tájékoztatása, oktatása
  • Veszélyes anyagok, keverékek felhasználása
  • Klímakörnyezet vizsgálata
  • Zárt munkahelyek szellőztetése
  • Munkahelyi elsősegélynyújtás
  • Munkavédelmi érdekképviselet (20 fő munkavállalói létszám felettieket érinti)
  • Munkaeszközök üzemeltetési dokumentációi, üzembe helyezése, felülvizsgálatai
  • Munkaeszközök biztonsági berendezései, kezelőelem, vészkapcsoló működése
  • Egyes munkaeszközök biztonsága
  • Folyamatos működésű anyagmozgató gépek biztonsága
  • Csomagológépek biztonsága
  • Emelőgépek biztonsága
  • Villamos berendezések biztonsága
  • Állvány, polc, létra, rámpa biztonsága
A vizsgálati szempontokról szóló teljes dokumentumot az ommf.gov.hu - ról vagy IDE kattintva töltheti le.